V továrně na nabíječky Alpitronic hořelo

V továrně na nabíječky Alpitronic hořelo
Fotografie: Ionity
  • Ve středu 8. 5. ráno zachvátil výrobní prostory firmy Alpitronic v Bolzanu velký požár
  • Ještě téhož dne jej hasiči zlikvidovali, nikdo nebyl zraněn
  • Rozsah způsobených škod se bude teprve zjišťovat

Z průmyslové zóny v jihotyrolském Bolzanu se ve středu 8. 5. kolem 9.20 ráno začal valit hustý černý dým, který vedl až k uzavření letového prostoru nad městem. Způsobil jej rozsáhlý požár v továrně, kde se vyrábějí i u nás dobře známé nabíječky Alpitronic. Hasičí dostali oheň pod kontrolu ještě týž den, incident se naštěstí obešel bez zranění. Místní autority však kvůli silného zamoření zplodinami požáru doporučovaly obyvatelstvu zavírat okna, vypnout ventilační i klimatizační systémy a omezit pobyt venku.


Podle tiskové zprávy společnosti Alpitronic teprve probíhá zjišťování příčiny neštěstí a rozsahu způsobených škod, avšak podle prvotních informací plameny zasáhly sklad, který se navíc údajně nepoužíval, protože právě procházel renovací. Výroba, vývoj ani obchodní aktivity by neměly být výrazně ovlivněny.


Společnost Alpitronic vznikla v roce 2009 za účelem vývoje a výroby výkonové elektroniky, a v Bolzanu původně sídlilo její vedení. To se postupně přestěhovalo do novějších kanceláří v Itálii, Německu a USA. V roce 2017 uvedla na trh první rychlonabíjecí stanici a od té doby se díky svým Hyperchargerům rychle stala jednou z nejoblíbenějších značek v oboru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze